Aparatul are un ecran de 25 de cm, sensibil la atingere. Poate fi folosit pentru navigarea pe Internet, pentru filme si muzica si vizualizarea de carti digitale.

Parintele Apple isi pune mari sperante in noua creatie, asteptand sa fie la fel de bine primit ca iPod-ul, care doar in ultimele trei luni a fost vandut in 21 de milioane de bucati, sau ca iPhone-ul- 8,7 milioane de terminale vandute in aceeasi perioada.

Steve Jobs prezinta noul iPad de la Apple:

Haideti sa vi-l arat acum. Este foarte subtire, poate fi folosit in orice fel. Aceasta tableta este extraordinara. Poti naviga pe net cu ea. Este cea mai buna experienta web pe care ati avut-o vreodata.

Mult mai bun decat un laptop, mult mai bun decat un telefon. Il poti intoarce cum vrei tu. Felul in care prezinta paginile web este fenomenal.

Fenomenal pentru mail, noi meniuri de tip drop-down (tip lista) in interfata de mail si o mare tastatura de tip QWERTY pe ecran.

Albume, fotografii, te poti uita la ele, poti sa le rasfoiesti, este un mod minunat de a te bucura de ele... calendar

Martin Nisenholtz, The New York Times:

Steve (Jobs - n.r.) v-a aratat site-ul Times, este minunat. De ce am venit aici pentru a dezvolta un nou applet pentru iPad? Pentru ca appletul facut pentru iPhone a fost descarcat de 3 milioane de ori. Am vrut sa cream ceva special pentru iPad. Consideram ca am capturat esenta citirii ziarului. O experienta care se va dovedi superioara prin aceasta noua aplicatie.

Printre caracteristicile noii aplicatii realizate de New York Times pentru iPad se numara: afisare asemanatoare celei din ziarul printat, meniuri contextuale de tip lista, fisiere video incluse la articole.

Caracteristicile iPad:
0.5 inci latime
700 grame in greutate
Display de 9.7 inch( 24,6 cm)
Propriul cip de alimentare
10 ore de autonomie a bateriei si peste 1 luna in stand-by
Memorie flash 16 pana la 64 GB
Bluetooth
Procesor de 1 GHz

Preturi iPad:

Standard
16GB - 499 de dolari
32GB - 599 de dolari
64GB - 699 de dolari

Cu plan de date 3G
16GB - 629 de dolari
32GB - 729 de dolari
64GB - 829 de dolari

Surse foto: Reuters, Engadget