"In cursul anului 2009, Autoritatea a comparat tarifele de portare cu cele practicate in alte state europene si a ajuns la concluzia ca este necesara o revizuire a tarifelor pe care furnizorul acceptor le datoreaza furnizorului donor, pentru fiecare numar portat", se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

ANCOM propune, asadar, prin acest proiect scaderea tarifelor maxime care pot fi percepute la un nivel maxim de 7 euro pentru fiecare numar portat din telefonia mobila, comparativ cu 13 euro, cat este valoarea maxima in prezent. De asemenea, proiectul propune stabilirea unui nivel maxim de 5 euro (fata de 11 euro in prezent) pentru fiecare numar portat, in cazul portabilitatii in telefonia fixa, mai precizeaza comunicatul.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 22.02.2010.

Serviciul prin care utilizatorii de telefonie isi pot pastra numarul atunci cand schimba furnizorul a fost introdus in tara noastra in octombrie 2008, iar de atunci au fost portate 200.000 de numere de telefon dintr-o retea in alta. Operatorii au fost cei care au suportat pana acum pretul portabilitatii, clientii nefiind taxati in niciun fel.