Persoana citata nu a oferit cifre pentru o comparatie directa a rezultatelor cu prima jumatate a anului trecut. 

Rezultatele solide ale companiei vin in sprijinul evaluarilor primite de Facebook din partea investitorilor in diverse plasamente private. Valoarea companiei ajunge la 80 miliarde de dolari, judecand dupa sumele platite de investitori pentru actiuni pe piata privata. 

Multi experti anticipeaza ca Facebook se va lista la bursa anul viitor, ocazie cu care va incepe sa prezinte publicului rezultatele financiare detaliate. 

Presiuni pentru concurenti

Popularitatea Facebook pe piata advertisingului online si cei 750 milioane de utilizatori inregistrati au creat presiuni in sectorul companiilor de servicii online, precum Yahoo, care a concediat-o marti pe Carol Bartz, directorul general, spun analistii. 

Google, liderul mondial pe piata cautarilor online si publicitatii pe internet, a lansat recent Google+, o retea sociala care a atras peste 10 milioane de utilizatori in primele doua saptamani.  Google nu ofera inca servicii de publicitate pe Google+, insa incearca sa creasca popularitatea retelei prin jocuri, precum Zynga Poker sau Angry Birds de la Rovio.  Unii investitori si experti din industria de profil au remarcat semne timpurii ca Google+ este pe drumul cel bun in competitia cu Facebook. 

Ce a facut Facebook anul trecut

Facebook a avut un profit net de 355 milioane de dolari si venituri de 1,2 miliarde de dolari in primele noua luni ale anului trecut, potrivit unor documente furnizate de banca de investitii Goldman Sachs clientilor sai in timpul unui plasament privat de actiuni derulat in acest an, informeaza Mediafax.