Astfel, venitul mediu pe utilizator total a atins valoarea de 7,7 euro pentru anul fiscal incheiat la 31 martie 2010, comparativ cu 9,8 euro la finele lui martie 2009, corespunzator unei reduceri de 21,3% de la un an la altul.

Venitul mediu pe utilizator mobil a ajuns la 7,6 euro in aceeasi perioada, fata de 9,7 euro in anul fiscal precedent, in scadere cu 21,1%.

Totodata, Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal 2009/2010 o scadere cu 25% a profitului inainte de aplicarea dobanzilor, taxelor, deprecierilor si amortizarilor, iar veniturile din servicii au coborat cu 20% in anul incheiat in martie, pana la 891,4 milioane euro, se arata intr-un comunicat al operatorului telecom.

"La sfarsitul unui an plin de provocari, in care intreaga economie a resimtit impactul crizei economice, veniturile noastre au inregistrat o diminuare cu 20% fata de anul financiar anterior, urmand tendinta descrescatoare a industriei telecomunicatiilor din Romania. Cu toate acestea, masurile de eficientizare intreprinse au facut ca profitul nostru operational raportat la venituri sa scada cu numai trei procente, ceea ce ne-a permis sa ne continuam investitiile in Romania, prin dezvoltarea serviciilor 3G in banda de 900 Mhz", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al companiei, Liliana Solomon.

"Rata de scadere a veniturilor de la un trimestru la altul s-a diminuat, dar nu putem vorbi deocamdata despre o revenire a pietei", a mai spus Liliana Solomon.