Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a vizitat, luni, centrul din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti in care se realizeaza vaccinare anti-tuberculoza a nou-nascutilor, care nu au fost imunizati dupa ce a fost oprita productia la Institutul Cantacuzino, scrie Mediafax.

"De astazi am reinceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin anti-tuberculoza, toate cele 1 milion de doze achizitionate prin UNICEF fiind repartizate. In Bucuresti vaccinarea BCG se va face in centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar in tara recuperarea la vaccinare a nou-nascutilor se va face fie in centre de vaccinare organizate in maternitati, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

La cererea Ministerului Sanatatii, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a mai organizat in principalele maternitati din Capitala alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor nascuti in perioada februarie – iunie.

Pentru imunizarea nou-nascutilor, incepand de luni, mamele se mai pot adresa centrelor din maternitatile "Panait Sarbu", "Caritas", "Filantropia", "Pantelimon" si "Bucur", informeaza MS intr-un comunicat.

In prezent un numar de aproximativ 60 000 de nou-nascuti trebuie vaccinati.

Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare, informa, marti, MS.

Directiile de sanatate publica au inceput instiintarea tuturor medicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinati in scopul programarii lor, urmand sa se evite, astfel, supraaglomerarile in cabinetele de vaccinare, dar sa se si realizeze o utilizare eficienta a cantitatilor de vaccin repartizate.

De asemenea, mamele a caror nou-nascuti nu au fost vaccinati in maternitate vor fi anuntate de catre medicii de familie despre programul de derulare a vaccinarilor. Ele trebuie sa se prezinte la centrul de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP si trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinari realizate.