“Ca o masura de eficientizare, chiar astazi s-a aprobat reducerea unui numar de 9.300 de paturi din unitatile sanitare", potrivit celor din minister.

"Dupa patru luni de mandat sustin in continuare, si cred eu fara sa gresesc, ca soluţta ce trebuie implementata imediat pentru revigorarea sistemului sanitar o reprezinta descentralizarea acestuia. In niciun caz nu consider ca este oportun ca in aceste zile sa punem lacatul pe poarta spitalului si sa disponibilizam personal medical, si asa insuficient. Descentralizarea trebuie realizata si ea va duce spitalul catre decizia comunitatii locale, adica a cetateanului", a spus ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-un comunicat de presa.

Cseke a precizat ca nu a discutat si nici nu a avansat cifre in ceea ce priveste inchiderea spitalelor in cadrul colaborarii avute cu reprezentantii Bancii Mondiale (BM).

Conform ministrului, spitalele vor fi clasificate in patru categorii, iar unele vor fi reorganizate si transformate in centre de asistenta sociala, camine de batrani.