Peste 70% dintre participantii la studiu spun ca nu detin economii pentru situatii de urgenta, nu au planuri sau economii pentru pensie, iar in cazul a 75% nu exista bani pusi deoparte pentru cheltuielile medicale ale familiei.

Peste 80% dintre respondenti nu au prevazut solutii pentru acoperirea cheltuielilor cu educatia copiilor, iar mai mult de 90% nu au un buget pentru o achizitie de mare valoare, precum un avans pentru un imobil sau o masina. Intrebati daca dispun de un fond dedicat economiilor si investitiilor si daca au un plan pentru regularitatea platilor in cadrul acestuia, cei mai multi au raspuns negativ. 

In ceea ce priveste planul pentru achitarea datoriilor restante, numai 27,86% au un proiect personal pentru plata soldului la credite si carduri de credit, restul, nu.

Referitor la fondurile de urgenta, aproape un sfert dintre participanti spun ca s-ar descurca cu banii economisiti cel mult doua luni, in timp ce 14,29% au economii care le-ar permite sa isi acopere cheltuielile intre sase si noua luni si tot atatia ar avea resurse financiare pentru o perioada de cel putin 7 luni. 

Conturile de economii si depozitele reprezinta cele mai populare instrumente de economisire printre persoanele care au participat la sondaj.  Aproape o treime (28,15%) utilizeaza in prezent un cont de economii, iar pentru depozit bancar la termen au optat 21,78% dintre respondenti, pentru unitati la un fond mutual - 5,94%, actiuni la o companie - 7,78%, investitii in proprietati mobiliare / imobiliare - 10,89%, iar pentru investitii in metale pretioase (aur, argint, altele) - 8,77%. 

Sondajul a fost realizat pe un esantion de circa 700 respondenti, 50,92% reprezentand barbati si 49,08 femei, iar majoritatea (89,25%) au varste cuprinse intre 25 si 54 de ani. Totodata, 88,68% dintre participanti locuiesc in mediul urban, iar 58,7% dintre acestia sunt casatoriti.