Ion Voicu, director general al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, este acuzat de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), iar Dan Mavrodin, director economic al aceleiasi regii, de luare de mita și complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata (cate trei acte materiale), se precizeaza intr-un comunicat de marti al DNA. 

In acelasi dosar a fost retinut Daniel Gardus, director de exploatare si mentenanta al RADET Bucuresti, acuzat tot de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), potrivit sursei citate. 

Anchetatorii sustin ca in februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin, in calitate de directori ai RADET Bucuresti, au pretins, "cu titlu de mita, de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea plaților aferente materialelor livrate". 

Procurorii DNA mai arata ca, ulterior, procentul cerut a fost micsorat la 4%, stabilindu-se ca transele de bani sa le fie achitate directorilor, de regula, dupa efectuarea platilor.

"In baza acestei intelegeri, in perioada 13 februarie - 21 martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion", mai arata DNA. 

Potrivit anchetatorilor, la 25 februarie 2013, Gardus a primit de la reprezentantul aceleiasi firme 5.000 lei, "ca urmare a unei pretinderi anterioare, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate". 

La 22 ianuarie 2013, Gardus a primit inca 50.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, "de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani". 

"In acelasi scop, al derularii in bune conditii a contractului, invinuitul Gardus Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care invinuitul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza inițierii prezentei anchete penale", mai afirma DNA. 

Cei trei directori vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. 

La 22 martie, anchetatorii au facut perchezitii la RADET si la sediile unor firme, printre care si societatea de constructii Erbasu, precum si la locuintele unor persoane din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu. Atunci au fost ridicate contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari si sume de bani.