Cele mai ieftine mezeluri sunt si mai nesanatoase, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare. "Primul lucru la care trebuie sa ne uitam este eticheta compozitionala, ca nu exista etichete nutritionale, care sa iti spuna cate glucide, cate lipide, cate proteine, contine produsul.

Trebuie sa stim ca pe eticheta, ingredientele sunt trecute in ordinea cantitatilor folosite. Daca vedem ca primul e apa, e evident ca acesta este ingredientul care primeaza. Apoi poti sa vezi pe eticheta ca urmeaza grasimea si carnea MDM, adica dezosata mecanic, care contine resturile care au ramas pe carcase".

Crenvurstii si parizerul, de pilda, contin cantitati impresionante de grasime, pana la 40%, si sunt facuti cu carne dezosata mecanic, "tocatura din resturi", cum o numeste Mencinicopschi, care adauga ca in topul 3 al mezelurilor care ne pot pune sanatatea in pericol, daca le mancam constant, se afla carnatii.

Citeste articolul complet pe gandul.info