Subventiile se acorda pentru fiecare absolvent angajat, cu conditia ca acestia sa fie inscrisi ca persoane in cautarea unui loc de munca la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.

Ce bani pot primi angajatorii

-500 lei, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;

-600 lei, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;

-750 lei, pentru absolventii de invatamant superior.

Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevazute mai sus, dar timp de 18 luni.

De aceleasi stimulentele financiare beneficiaza si angajatorii care incadreaza absolventi fara raporturi de munca sau serviciu la data absolvirii studiilor, precum si cei care angajeaza absolventi de studii superioare care nu au promovat examenul de licenta. Angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale absolventilor incadrati in conditiile de mai sus, cel putin 18 luni. In aceasta perioada, ei pot urma o scoala, organizata de catre angajator, in conditiile legii, ale caror costuri pot fi suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Angajatorii care mentin raporturile de munca sau de serviciu dupa termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relatii, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate pentru aceste persoane si virate conform legii.