Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 20.000 vor fi la tribuna intai, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri.

Stadionul va fi dotat cu sisteme de securitate si supraveghere video pentru combaterea huliganismului. Deocamdata, muncitorii trebuie sa monteze acoperisul si sa amenajeze 3.000 de locuri de parcare. Asta desi ar fi nevoie de cel putin 25.000, recunosc autoritatile. Chiar si asa, constructorul spune ca stadionul este mai functional decat cele pe care le-a construit la Frankfurt sau Koln.

Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 cai de acces. In plus, se va face un studiu de trafic pentru a nu bloca zona respectiva in timpul evenimentelor organizate pe stadion.

Valoarea totala a contractului pentru Stadionul Lia Manoliu este de aproximativ 500 milioane de lei din care, pana la sfarsitul anului 2009, s-au platit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate in 2010 acestei investitii fiind de 146 de milioane de lei.

In mai anul viitor, stadionul ar trebui sa fie gata ca sa poata gazdui 3 evenimente importante pana la finala Europa League din 2012, finala ce va fi difuzata de PRO TV. Oficialii spera ca echipa nationala sa joace pe "Lia Manoliu" in septembrie cu Franta pentru calificare la campionatul european. Iar presedintele FRF Mircea Sandu i-a invitat pe campionii lumii, spaniolii, sa vina in august pentru un amical.