"Intotdeauna cand exista o suspiciune de inadecvare intr-o functie de magnitudinea celei detinute de domnul Blejnar, in mod evident ca interesul premierului este maxim. Da, si este normal sa fie astfel de anchete", a declarat consilierul guvernamental.

Seful ANAF s-a aflat, in aceasta dimineata, la Palatul Victoria, unde a avut o intalnire cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

"Sub nicio forma nu ma gandesc sa ma retrag din functie. Atata timp cat am imbunatatit activitatea institutiei, am implementat cu succes declaratia unica si am contribuit impreuna cu celelalte institutii ale statului la combaterea fenomenului de coruptie, nu exista motive pentru care sa-mi dau demisia", a spus Blejnar, la plecarea de la Guvern.

El a mentionat ca presiunea mediatica din ultima perioada nu are legatura cu performantele sale sau ale institutiei pe care o conduce, ci sunt rezultatul unor dispute politice.

"Presiunea mediatica are conotatii de natura politica si nicidecum in ceea ce priveste calitatea mea profesionala sau a institutiei pe care o conduc. Atata timp cat voi ramane in functie, voi continua imprepuna cu celelalte institutii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale si a coruptiei din Romania", a mai spus Blejnar.

Premierul Emil Boc a declarat ca nu il va demite pe seful ANAF decat in cazul in care Parchetul sau DNA ii va trimite o sesizare cu privire la urmarirea penala a acestuia.

"Daca Parchetul sau DNA imi va trimite o sesizare cu privire la inceperea urmaririi penale, la fel cum am procedat in cazul oricarui demnitar impotriva caruia se incepe urmarirea penala, va fi demis", a afirmat Emil Boc.

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins de fiecare data.

Citeste si:

Blejnar, seful suprem al vamilor: Am avut informatii despre vamesi, dar nici acum nu-i pot demite! VIDEO!
A primit Sorin Blejnar vreo “atentie” de la vamesii corupti? Vezi ce raspunde seful Fiscului!