In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

Iar Executivul a anuntat ca salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 de lei. Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinută pe intregul an 2010.

Pana in prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin care indemnizatiile directorilor generali sa fie plafonate si pe parcursul anului 2011. Chiar daca nu mai poate da ordonanta de urgenta pentru salariilor sefilor din firmele de stat, Guvernul sustine ca acestea raman reduse.

Reprezentantii Executivului spun ca reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor nationale vor primi in continuare indemnizatii plafonate, cel putin pana la aprobarea noilor BVC, in baza unui mandat acordat ministrilor, dar fara o ordonanta de mentinere a remuneratiei la nivelul din 2010.