Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a declarat, sambata, la Deva, unde a asistat la ceremonia de investire in functie a noului prefect de Hunedoara, ca functionarii publici si personalul contractual din administratia publica locala despre care Curtea de Conturi a constatat ca au beneficiat de sume necuvenite la salariu vor putea restitui banii esalonat, termunul fiind stabilit in urma unui studiu facut de ministerele de Finante si Administratiei si Internelor, transmite Mediafax.

"Functionarii care au beneficiat de sume necuvenite la salariu vor putea restitui banii esalonat. In tara sunt aproximativ 300.000 de functionari publici si personal contractual care vor beneficia de aceasta amnistie fiscala. Acest lucru inseamna ca sumele pe care ar trebui sa le reintoarca la bugetul institutiilor unde sunt angajati, in anul 2012, vor fi esalonate pe termen lung. Consider ca acei functionari publici nu au o vina in mod expres pentru ca au primit salarii care, ulterior, au fost considerate ca fiind nelegale", a spus secretarul general al Guvernului.

El a aratat ca, prin aplicarea masurii, familiile functionarilor publici in cauza vor simti mai putin lipsurile materiale ce decurg din faptul ca banii trebuie restituiti institutiilor de unde au fost primiti.

Secretarul general al Guvernului a adaugat ca termenul in care sumele de bani incasate fara drept vor fi restituite de catre functionari institutiilor de la care le-au primit va fi stabilit in urma unui studiu efectuat de Ministerul Finantelor si Ministerul Administratiei si Internelor.

Citeste si:

Billion-dollar baby. Antreprenorul de 27 de ani care-i va sufla lui Carlos Slim titlul de cel mai bogat om de pe planeta