“Numai in cursul zilei de astazi (n.red. miercuri), 7 aprilie 2010, A.F.M a distribuit catre firmele colectoare de autovehicule scoase din uz peste 2.000 tichete”, potrivit unui comunicat trimis de institutie.

Primele vouchere au fost primite in judete precum Botosani, Suceava, Iasi sau Neamt.

“Programarea judetelor este facuta pentru 8 zile, ultima zi de ridicare a tichetelor fiind 16 aprilie 2010. Astfel pe 8 aprilie vor ridica voucherele reprezentantii din judetele Bacau, Braila, Bucuresti si Buzau, pe 9 aprilie urmeaza judetele Arges, Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov si Calarasi. Saptamana urmatoare va incepe cu acordarea tichetelor pentru Caras- Severin, Cluj si Constanta iar pe 13 martie vor urma Covasna, Dambovita, Dolj, Galati si Giurgiu. Miercuri, 14 aprilie, vor prelua tichetele colectorii din judeÅ£ele Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Maramures si Mehedinti, joi 15.04.2010 vor prelua cei din Mures, Olt, Prahova, Salaj si Satu Mare, iar vineri, 16 aprilie, vor primi cei din judetele Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea. Colectorii care nu se prezinta pentru a ridica tichetele valorice conform acestei programari vor putea fi reprogramati incepand cu data de 19 aprilie”, se mai arata in comunicat.

Numarul tichetelor s-a repartizat pe judete in functie de numarul populatiei. La sediul A.F.M sunt prezenti, pentru a ridica tichetele valorice, in medie, 25 colectori pe zi.