"Am primit astazi (vineri, n.r.) tichetele tiparite de Imprimeria Nationala. Miercurea viitoare vom incepe sa le distribuim REMAT-urilor din intreaga tara", au declarat, vineri, pentru Mediafax, reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Reprezentanti AFM au anuntat ca vor publica pe site-ul institutiei un calendar in care reprezentantii REMAT-urilor vor gasi ordinea pe judete si zilele in care pot veni la Bucuresti pentru a lua tichete, masura fiind luata pentru evitarea aglomeratiei.

Astfel, in prima zi, miercuri, 7 aprilie, sunt asteptati la Bucuresti reprezentantii REMAT-urilor din Botosani, Suceava, Iasi si Neamt. Joi, 8 aprilie, AFM va distribui tichete doar REMAT-urilor din judetele Bacau, Braila, Buzau si din Capitala. In ziua urmatoare le vine randul celor din judetele Arges, Arad, Alba, Bistrita-Nasaud, Bihor, Brasov si Calarasi. Luni, 12 aprilie, sunt asteptati la Bucuresti pentru a lua tichete cei din Caras Severin, Cluj si Constanta, iar o zi mai tarziu cei din judetele Covasna, Dambovita, Dolj, Galati si Giurgiu.

Miercuri, in 14 aprilie, cei de la AFM vor da tichete doar reprezentantilor REMAT din Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Maramures si Mehedinti. Joi, 15 aprilie, sunt asteptati cei din Mures, Olt, Prahova, Salaj si Satu Mare, iar joi, in 16 aprilie, cand este ultima zi pentru emiterea primei transe din totalul celor 50.000 de tichete suplimentare, sunt asteptati la Bucuresti cei de la REMAT-urile din Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.

Reprezantantii AFM vor imparti tot cate maximum o suta de vouchere fiecarui REMAT, ele putand fi suplimentate doar dupa terminarea a 80% dintre ele.