Roxana Cocos a intrat a doua in concurs la stilul smuls, din Sala ExCeL - North Arena 3, reusind 108 kilograme din prima incercare. Adversarele au marit miza la 110 si 111 kilograme, astfel ca sportiva tricolora a ridicat si ea la a doua incercare 111 kilograme.

La ultima incercare, Roxana a bifat 113 kilograme, incheind concursul la smuls fara ratare, pe locul 4, depasita de trei adversare, cu cate 115 kilograme, scrie Mediafax.

La aruncat, sportiva in varsta de 23 de ani a inceput excelent cu 138 de kilograme, trecand in acel moment pe primul loc la total. A renuntat apoi la 139 de kilograme, dupa ce a fost depasita de trei adversare, marind miza la 143 de kilograme. A reusit incercarea, urcand pe locul secund, cu 256 la total, in urmarirea liderului Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu o performanta de 257 de kilograme). La ultima incercare, desi avea medalia de argint asigurata, Roxana a fortat batalia pentru aur, dar a ratat ultima incercare, la 146 de kilograme si a ramas cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur i-a revenit lui Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu 261 de kilograme), iar cea de bronz Marinei Skermankova (Belarus, 256 kilograme, dar mai grea decat Roxana Cocos).

La haltere, Romania a mai cucerit o medalie de bronz, prin Razvan Martin (categoria 69 kilograme), in timp ce Florin Croitoru (56 kg) s-a clasat pe locul 9. Din delegatia Romaniei in competitia de haltere mai face parte Gabriel Sincraian (categoria 85 kg).

Dupa cinci zile ale competitiei olimpice, Romania are sase medalii, cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir), argint - Alina Dumitru si Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), bronz - echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).