"Stim ca 80% dintre companii vor fi mai flexibile cu angajatii pe durata J.O. si estimam ca din totalul de 5 milioane de angajati, un million si jumatate de oameni vor lucra de acasa", a declarat Colin Stanbridge, presedintele Camerei de Comert din Londra.

Estimarile sunt confirmare si de Institutul National de Dezvoltare a Personalului, care arata ca o companie din opt isi incurajeaza angajatii sa nu mai faca naveta pana la serviciu in urmatoarele doua saptamani.

Specialistii in economie se tem de efectele negative ce ar putea surveni din programul flexibil pe care companiile le acorda angajatilor: "Efectele acestei masuri in finantele publice si PIB ar putea fi negative, iar acest aspect ar trebui sa atraga atentia omenilor”, a spus presedintele Camerei de Comert londoneze.

Multi dintre criticii nemultumiti de masurile luate sustin ca personalul ar tebui sa fie la locul de munca, dupa ce anumite banci si-au lasat clientii in imposibilitatea de a mai face plati la ghiseu. 

Purtatorul de cuvant al RBS a afirmat: "O parte dintre angajatii nostri au posibilitatea sa nu se mai deplaseze la locul de munca in zilele foarte aglomerate ce marcheaza Jocurilor Olimpice. Programul flexibil face parte din cultura noastra organizationala, ceea ce nu este un lucru nou.”