Potrivit paginii electronice a postului de televiziune ITV1, acesta va difuza joi seara, la ora locala 21.00 (23.00 ora Romaniei) un documentar intitulat Fraud Sqaud despre gruparile de crima organizata care obtin milioane de euro din infractiunile comise la ATM-uri. Acesta arata cum bandele folosesc echipamente variate si sofisticate pentru a le fura clientilor banii din conturile bancare.

Printre ele se numara camere de luat vederi secrete care inregistreaza codul pin si echipamente de copiere a cardurilor. Unele bande au realizat chiar un ATM fals.

"Infractorii incearca in mod constant si isi imbunatatesc tehnologia pentru a invinge tehnologia bancilor", a declarat directorul departamentului de politie pentru infractiuni cu carduri bancare, Paul Barnard. El sustine ca majoritatea fraudelor la ATM-uri sunt comise de cetateni romani. O singura nationalitate are monopolul actiunii, echipamentului si recompensei, sustine el.

In primele trei luni ale lui 2011, detectivii au identificat 120 de romani care au legaturi cu infractiunile la bancomate. "De fapt 92% din fraudele la bancomate din tara smt comise de cetateni romani. Comunitati foarte, foarte inchise, bande foarte inchise", a declarat Barnard.

Astfel de infractiuni sunt foarte profitabile, iar competitia este acerba.

Citeste si:

Se naste o noua moneda, probabil cea mai mare inventie a internetului