Azi, 62% din locuintele rurale ale Romaniei sunt conectate la internet. Insa numai 6 din 10 agricultori au o masina de spalat.

64% dintre taranii romani nu au o baie in casa cu o chiuveta sau un dus ar 72% dintre ei au closetul in fundul gradinii. Asa se face ca pentru jumatate din romani, toaleta in conditii civilizate ramane un lux de neatins.

Apele menajere din jumatate de tara se varsa in raurile patriei, iar efectul se simte cu nasul, se vede cu ochiul liber si se gaseste in statistici: 25% din bolile hepatice si gastro-intestinale sunt puse pe seama apei - pe care romanul si-o infesteaza singur!

In zonele cu panza freatica ridicata nu scapa de refulari nici cartierele rezidentiale noi, cu fose in toata regula, ce sa mai vorbim despre satenii cu o groapa sapata sub closet.

Lipsa canalizarii si a apei curente - se transforma uneori in tragedie: nu trece un an fara sa avem copii cazuti in haznale, chiar in curtea scolii satesti, sau sugari ucisi de apa din fantani. Nu mai vorbim de coloniile de sarmani care cresc la periferiile satelor si oraselor, cu copii multi - si nespalati.

La aderare, in 2007, Romania a promis in Consiliul Uniunii Europene ca pana in 2018, toti romanii vor fi conectati la reteaua de canalizare. O gluma buna; inca avem si orase, si zone rezidentiale de lux fara canalizare sau apa potabila.

Au trecut 8 ani si jumatate, mai sunt inca 3 in care avem la dispozitie miliarde de euro, bani europeni, ca sa ne civilizam.

Cititi continuarea pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.