Pentru ca in final recensamantul sa nu se transforme intr-o mare de usi la care nu deschide nimeni, statisticienii nu ne obliga sa ne divulgam CNP-ul. Mai mult cine a apucat sa-l completeze deja poate rechema recenzorul pentru a sterge aceasta informatie de pe chestionar.

La fel pot proceda toti cei care se tem de eventuale furturi de date. Institutul de Statistica a decis sa schimbe regula. "Din pacate a exista aceasta reactie negativa si trebuie sa facem tot ce este cu putinta pentru ca pupulatia sa se intregistreze," a declarat purtatorul de cuvant al INS.

Chiar si asa iata ce se poate intampla: un tanar s-a trezit cu politia pe cap dupa ce a refuzat sa-i comunice unei doamne recenzor codul numeric si numele facultatii absolvite. In final insa si politistii si-au dat seama ca au venit degeaba si ca au de-a face doar cu un exces de zel. Se punea problema de interventia lor doar daca recenzorul ar fi fost agresat.

Tocmai ca sa evite astfel de cazuri in care oameni necunoscuti intra la ei in casa si ii mai si ameninta cu amenda, multi bucuresteni se ingramadesc sa completeze formularul la primarii.

Nu toti au fost recenzati pentru ca serviciul din primarii se adreseaza celor care pleaca din tara saptamana asta. Asa ca oamenii si-au iesit din fire.

In cele 4 zile, recenzorii au intrat in 3.100.000 de locuinte din toata tara si au chestionat peste 7 milioane de romani. Judetul Covasna este fruntas, pe cand bucurestenii dovedesc in continuare ca nu au timp sau nu vor sa stea de vorba cu recenzorii.