"In septembrie, stim sigur ca va fi un concert care va aduna aproximativ 60.000 de oameni. Exista discutii cu un promotor al formatiei U2. Daca nu va fi U2, va fi cu siguranta un band din cele mai bune cinci-sase trupe, pentru ca bucurestenii si nu numai merita un asemenea eveniment", a spus Bogdan Hreapca.

Vezi aici ce trupe sunt asteptate in acest an!

El a confirmat astfel discutiile initiate pentru aducerea in Romania a celebrei trupe U2.

Potrivit lui Hreapca, pretul unui bilet ar putea fi intre 25 si 80 de euro, mult mai putin decat se plateste in mod obisnuit pentru "o intrare" la concertele legendarei trupe irlandeze.

De exemplu, la Viena, un bilet la concert costa in jur de 100 de euro, iar la Roma, "o intrare" este in jur de 115 euro. Depinde de unde iei biletul!

"La Viena, eu mi-am cumparat biletul de pe Internet cu 250 de euro, dar la fata locului, costa in jur de 100 de euro si chiar mai putin, daca era pe gazon"
, a povestit pentru incont.ro o tanara care a fost la concert.

Un alt tanar, care a mers la concertul U2 de la Roma, a spus ca a cumparat biletul, tot de pe Internet, cu 115 euro, la cea mai ieftina categorie pentru "Tribuna", dar la fata locului, existau bilete pentru gazon la preturi si sub 50 de euro.

Care este stadiul exact al discutiilor?

"Este foarte adevarat ca ne dorim sa aducem in Romania la inaugurarea stadionului «Lia Manoliu» o trupa ca U2, insa este prematur sa spunem ca vom reusi acest lucru", a continuat oficialul Primariei Capitalei.

Potrivit directorului de investitii, exista discutii incepute cu un promotor al trupei U2 insa acestea nu au fost finalizate, in acest moment "neexistand o certitudine in privinta participarii acestei trupe la inaugurarea oficiala a stadionului".

Vezi cum ar trebui sa arate Stadionul Lia Manoliu la inaugurare!

Trupa U2, formata din Bono (voce si chitara), The Edge (chitara, clape si voce), Adam Clayton (chitara bas) si Larry Mullen Jr. (tobe si percutie), a fost fondata in 1976, cand membrii acesteia erau inca adolescenti fara cunostinte aprofundate de muzica. Insa, pana la mijlocul anilor '80, trupa a capatat notorietate la nivel international, remarcata fiind pentru sound-ul sau intens si profund, pentru vocea plina de pasiune a lui Bono si interpretarea la chitara a lui The Edge.

Succesul de care s-au bucurat ca trupa live a fost chiar mai mare decat cel obtinut de pe urma albumelor vandute, pana ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formatiei de la "eroi la superstaruri", dupa cum a apreciat revista Rolling Stone.

Cel mai recent turneu mondial al grupului, intitulat "360° Tour", promoveaza cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009.

Potrivit specialistilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, insa strategia trupei irlandeze de marire a capacitatii scenice, cu ajutorul unei uriase scene mobile rotative, o premiera in domeniu, a avut rezultatele scontate.

Fiecare concert a generat incasari medii de 7 milioane de dolari, fiind urmarit, in medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record in domeniu.

In august 2010, Paul McGuinness, managerul trupei irlandeze, a precizat ca urmatorul material discografic al grupului U2, al carui titlu provizoriu este "Songs Of Ascent", va fi lansat inainte de mai 2011, cand trupa irlandeza va pleca intr-un turneu nord-american.