Anul acesta, cititorii s-au informat despre somaj, burse, dar si cum au evoluat preturile metalelor pretioase. Forbes a reunit intr-un top cele mai cautate cuvinte financiare de pe mapamond.  

Iata ce subiecte atrag atentia cititorilor de pretutindeni.

1. Indicatorul Dow Jones

Pentru ca economia ramane unul dintre domeniile care pun in miscare lumea, utilizatorii online devin tot mai interesati de situatia pietelor de capital. Cel mai cautat cuvant financiar din 2011 a fost indicatorul Dow Jones, potrivit publicatiei americane. Explicatia? Acesta a fost un an extrem de schimbator si de sensibil in ceea ce priveste volabilitatea pietelor, iar analistii au vrut sa fie la curent cu ceea ce se intampla pe bursa.

 2.  Pretul aurului

Va depasi sau nu 2 dolari pe uncie? Vorbim despre u bula a aurului? Aceste intrebari si le-au pus, probabil, multi investitori, caci astfel se motiveaza interesul public referitor la pretul metalului pretios. Personalitati precum Glenn Beck sau Jim Rogers si-au exprimat convingerile cu privire la explozia pretului aurului in 2012.  

3.  Pretul benzinei

4.  Pretul petrolului

O economie europeana slabita si o cerere mica din partea Chinei au fost ca un meci impotriva Orientului Mijloc, in care au dominat conflictele politice anul acesta. Utilizatorii s-au aratat extrem de interesati de acest lucru.

5. Cupoanele de reduceri

Pentru ca recesiunea a afectat tot mai multe state ale lumii, economisirea a parut singura solutie de supravietuire. 9% din americani, someri de altfel, au trebuit sa cheltuiasca mai putin. Si cum anume, daca nu cu ajutorul cupoanelor de reduceri? Astfel, unul dintre cele mai cautate cuvinte din 2011 a fost acesta.

6. Pretul argintului

Dupa aur, argintul a fost cel mai cautat metal de catre investitori.

7. Somaj

Fara doar si poate, stirile despre somaj s-au dovedit a fi de mare impact. Fiecare faliment ori restructurare de personal a afectat milioane de oameni la nivel mondial, motiv pentru care, unul dintre cele mai cautate cuvinte din domeniul economic a fost „somajul”.

8. Credit ipotecar

Si creditele ipotecare au fost de mare interes anul acesta, in randul online-ului. Problema multor datornici a fost stagnarea ori scaderea (in functie de caz) a veniturilor. In combinatie cu cresterea ratei somajului in diverse state ale lumii, tot mai multi clienti s-au razgandit cu privire la achizitii imobiliare.