"După consultări cu sindicatele şi patronatele, după discuţii cu antreprenori din Bucureşti şi din ţară am luat decizia de a face un pas major în ce priveşte digitalizarea relaţiilor de muncă şi, implicit, simplificarea derulării acestora", a spus ea.

Actul normativ prevede că, pentru prima dată în România, se va putea folosi semnătura electronică, atât la semnarea, cât şi la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă. Totodată, se va putea folosi semnătura electronică la instructajul SSM inclusiv în cazul telemuncii.

De asemenea, documentele se vor putea păstra în arhivă electronica, iar activitatea telesariatului, care nu va mai fi obligat să menţioneze locul în care prestează activitatea, se va putea verifica prin mijloace electronice.

Totodată, telesalariatul îşi va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfăşurarea muncii, prin acordul părţilor, iar angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condiţiile de muncă alese de către telesalariat.

"Cred că astfel de măsuri salvează timpul cetăţenilor, reduc birocraţia şi sporesc încrederea în sistemul public. Las actul normativ în transparenţă pentru alte observaţii, dar sunt suficient de încăpăţânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am şi reacţii menite să mă determine să renunţ, recunosc. Deja au apărut discuţii legate de obţinerea semnăturii electronice, cât de scumpă este şi de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziţie în care se va permite folosirea semnăturii olografe. Am o soluţie pentru sistemul public", a continuat Alexandru.

Ea consideră că România trebuie să se modernizeze cât mai repede, întrucât, cu fiecare an care trece, România rămâne în urmă faţă de alte ţări europene civilizate.