Desi este stabilit in Statele Unite, Steven Auschnitt, nu se da batut. Printre imobilele care i-au fost retrocedate se numara si celebrul palat de pe Bulevardul Kisseleff, pe care i l-a vandut ulterior lui Gigi Becali.

In anii '30, tatal lui Steven, Max Auschnitt a facut avere cu ajutorul lui Carol al II-lea care ii oferea toate comenzile statului in domeniul constructiilor si metalurgiei.

 “Era important sa-l aibe pe tatal meu Carol, nu ca prieten, ca cineva care sa fie de partea lui. Si da, au jucat poker si, bineinteles, Carol castiga. Am recuperat casa de la Bucuresti, pe care a cumparat-o domnul Becali, am recuperat din domeniile din Resita, o bucata bineinteles. Multe documente s-au pierdut. Si acum, dupa o lupta destul de lunga, recuperam Uzinele Titan din Calan, care era fabrica de otel care apartinea familiei", spune Steven Auschnitt, fiul lui Max Auschnitt.

Dupa fuga din Romania, familia Auschnitt a luat-o de la zero in Statele Unite. Steven s-a apucat de facut ambalaje in serie. S-a retras in 1992 si a vandut totul pentru 8 milioane de dolari. Dupa revolutie a revenit, periodic, in Romania.

A investit in tara o parte din banii castigati in urma proceselor cu statul roman. A construit, cu 2 milioane de dolari, singura parcare la standarde europene din Lugoj si a oferit 20 de case, care i-au fost retrocedate, locuitorilor din Otelul Rosu, zona in care tatal sau detinea celebrele uzine metalurgice. 

"Comunistii au luat tot, au furat sau au confiscat. Dupa Revolutie i-am zis, in '93, la nevasta mea, hai sa luam un voiaj nostalgic sa-ti arat unde am petrecut tineretea", spune Steven Ausnitt.

Steven Auschnitt isi aminteste si cum a fost trimis de tatal sau in straintate, la scurt timp dupa ce a inceput al doilea razboi mondial dar si de rivalitatea dintre familia sa si cea a unui al mare industrias roman, Nicolae Malaxa.

Destinul tatalui sau, marele industrias, nu a fost intotdeauna stralucitor. In utima perioada a dictaturii lui Carol al II-lea a fost arestat si condamnat la inchisoare.

La 90 de ani Steven Auschnitt inca mai conduce afacerile familiei din America: cele mai multe se invart in jurul unor fabrici de mase plastice. Familia lui Steven Auschnitt a primit deja inapoi de la statul roman 13 milioane de dolari si mai multe imobile.