Totodata, prim-ministrul a insistat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca nu exista la acest moment o alta pozitie oficiala decat cea a Germaniei privind aderarea Romaniei la Schengen.

Administratia Prezidentiala informeaza ca, la consultarile de la Cotroceni cu premierul si ministrii de Externe si de Interne, s-au discutat teme de politica externa, precum si mandatele Romaniei pentru sedinta COREPER din 6 martie si pentru Consiliul JAI din 7 - 8 martie.

Acelasi mesaj a fost transmis si de Guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Germania nu este singura tara care ar fi votat impotriva aderarii Romaniei la Schengen, mentionand ca sunt cel putin sapte state care s-ar fi opus in cazul unui vot.

Presedintele a sustinut ca "pozitia corecta" care ar trebui adoptata de autoritati pe tema Schengen ar fi "sa se ia nota si sa stabilim un alt termen in care sa discutam accesul in Schengen", adica fie septembrie, fie decembrie.

Traian Basescu a mai spus ca saluta pozitia exprimata de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului Romaniei in sedinta Consiliului JAI din aceasta saptamana pe tema intrarii in Schengen.

In replica, premierul a declarat ca ideea sustinuta de Basescu potrivit caruia cel putin sapte state s-ar fi opus in cazul unui vot pentru aderarea Romaniei la Schengen reprezinta "o poveste" care nu exista si a aratat ca pozitia statelor UE nu poate fi discutata "dupa barfe".