"Eu nu fac parte din Senat, dar am discutat cu presedintele Senatului, cu domnul Tariceanu. Saptamana aceasta, Biroul Politic al Senatului, din care fac parte toate partidele, a decis sa se finalizeze lucrarile in comisiile de specialitate, iar luni se da votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputatilor, iar dupa ce voteaza si Camera Deputatilor, presedintele Romaniei nu mai are voie sa respinga proiectul, trebuie sa-l promulge, cu exceptia situatiei in care va sesiza Curtea Constitutionala, dar, de respins, nu mai poate sa-l mai respinga. Luni seara cred ca e votat de Senat si pleaca la Camera Deputatilor. Nu stiu de cat timp are nevoie Camera Deputatilor, o saptamana-doua probabil, dar, din toate calculele rezulta ca, pe 10-15 septembrie cel tarziu, presedintele va avea legea revotata pe biroul sau si nu mai poate, de data aceasta, sa o respinga", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Conducerea Senatului a decis, luni, sa amane cu o saptamana sesiunea extraordinara a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, anunta liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. 

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a transmis, luni, o scrisoare liderilor grupurilor parlamentare ale PNL si PDL din Camera prin care ii informa ca solicitarea lor cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare in 19 august este lipsita de temei juridic. 

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.