Deputatul iesean sustine ca propune aceasta masura pentru ca demnitarii care se trateaza in strainatate sa cunoasca sistemul de sanatate romanesc si sa se loveasca astfel de toate problemele cu care se confrunta populatia care nu-si permite o clinica privata din afara granitelor tarii.

,,Zarurile au fost aruncate.Ei decid cine trebuie sa traiasca si cine nu. Au telefoane,masini si oaze de tratament in strainatate. Au chiar un Serviciu Mobil ce Urgent Rezolva Demnitarii si vor sa-si cumpere avioane care sa-i duca rapid dincolo de granitele acestei tari. Ei nu vor muri niciodata in fata unui spital inchis si nici nu vor astepta cu orele accesul salvator intr-o Unitate de Primire a Urgentelor”, spune Ciuhodaru.

Singura exceptie prin care persoanele ce detin functii publice de autoritate pot sa se trateze in strainatate o reprezinta situatiile in care sunt depasite posibilitatile de diagnostic si tratament  din Romania.

Totodata, propunerea prevede ca cine incalca legea va ramane fara functia publica pe care o detine.

„Ei nu vor sta cate doi in pat si nu-si vor aduce medicamentele de acasa si nu vor muri plimbati intre spitale. Si pentru ca nu le pasa sau poate ca nu stiu cum sunt tratati romanii in Romania le oferim prin acest proiect legislativ sansa de a se trata alaturi de noi pe toata durata mandatului”, a adaugat deputatul.