Situtia mandatelor de primari

USL a obtinut 43,93% din mandatele de primari, PDL - 15,17%, iar PSD - 10,60%, potrivit rezultatelor partiale la alegerile locale difuzate, luni, de BEC, din procesele verbale validate pana la ora 18:00.

Situatia pe consilii judetene

USL a obtinut 49,31% din voturile pentru presedintii de Consilii Judetene, in timp ce PDL a obtinut 15,46%, iar PPDD - 8,33%, arata rezultatele partiale comunicate, luni, la ora 14.00, de BEC, care a centralizat voturile din 5.560 de sectii din totalul de 16.910.

Situatia pe consilii locale

USL a castigat clar toate consiliile locale din sectoarele Capitalei, obtinand aproape 50% din voturi in acestea cu exceptia sectorului 2, potrivit primelor rezultate partiale oficiale anuntate de Biroul Electoral Municipal.

Sectorul 1: Alianta PSD-PNL-PC: 61,52% din voturile pentru consiliul local, PDL: 17,54% si 9,84% PPDD. 

Sectorul 2: USL: 46,38%, PDL:15,30%, UNPR: 15,23%, potrivit rezultatelor dupa centralizarea voturilor din 109 sectii. 

Sectorul 3: USL: 58,61% din voturi, PDL: 21,67%. 

Sectorul 4: dupa centralizarea voturilor din 48 de sectii, USL: 67,53%, PDL: 12,35%, PPDD - 11,13%. 

Sectorul 5: in urma centralizarii voturilor din 52 de sectii, USL: 56,38%, PDL:15,05%, iar PPDD- 10,46%. 

Sectorul 6: USL: 58,2% din voturi, 17,57% PDL si 10,84% PPDD. 

Datele au fost prezentate de Biroul Electoral Municipal dupa centralizarea proceselor verbale validate pana la ora 10.45.  Potrivit BEC, prezenta la urne in Bucuresti la alegerile de duminica a fost de 44,26%.

Sorin Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, cu 56,25%, potrivit BEC, rezultate partiale la ora 14, iar candidatii USL au castigat cinci sectoare ale Capitalei, in timp ce Neculai Ontanu (UNPR) ramane primarul Sectorului 2.

Potrivit sondajului realizat la iesirea de la urne de CURS, in baza datelor colectate pana la ora 19.00, Silviu Prigoana, candidatul PDL, a obtinut 15,98%, in timp ce independentul Nicusor Dan a obtinut 9,44%.

Primaria sectorului 1: liberalul Andrei Chiliman, 73,97%

Primaria sectorului 2 : Neculai Ontanu (UNPR) 47,89%

Primaria sectorul 3:  Robert Negoita (PSD) 51%.

Primaria sectorului 4: Cristian Popescu Piedone, 80,36%

Primaria Sectorului 5: Marian Vanghelie, 54,16%

Primaria Sectorului 6: Rares Manescu, 50,16%.

Datele au fost prezentate de Biroul Electoral Municipal (BEM) dupa centralizarea proceselor verbale validate pana la ora 10.45.

Candidatul Aliantei pentru Mures (PDL, UNPR si PER), primarul Dorin Florea, a obtinut un al patrulea mandat la Primaria Targu Mures, cu 50,07% din voturi, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral de Circumscriptie.

Exit-poll CCSB

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita (PSD), obtine un nou mandat, cu 65,8%, fiind urmat de Daniel Oajdea (PP-DD) cu 11%.

La Bacau, primarul PNL Romeo Stavarache ramane in functie, cu 62%, in timp ce contracandidatul sau, Cristinel Manolache, are 12,3%.

La Oradea, primarul Ilie Bolojan (PNL) a obtinut 72,5%, fiind urmat de Cseke Attila cu 15,9%.

Exit-poll IRES - Oprescu a obtinut al doilea mandat de primar general al Capitalei, cu 64,6 %. Olguta Vasilescu castiga la Craiova

La Primaria Cluj-Napoca este lupta stransa. PDL a anuntat ca Emil Boc acastigat cursa in fata lui Marius Nicoara, in timp ce USL anunta fix invers. Lia Olguta Vasilescu (USL) a castigat Primaria Craiovei, cu 52,4%, potrivit exit-poll-ului IRES

La Iasi ramane primar ramane Gheorghe Nichita, candidat din partea USL pentru un nou mandat. Acesta a obtinut 63,5 la suta din sufragii, potrivit aceluiasi exit-poll.

Primaria Timisoarei a revenit candidatului USL Nicolae Robu, care a fost votat de 51,6 la suta dintre timisorenii care au mers la vot, arata acelasi sondaj.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis (FDGR), a castigat cel de-al patrulea mandat, cu 77,9% din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Sibiu pentru municipiu, el obtinand cu cinci procente mai putin fata de alegerile din 2008.

Intra pe WWW.STIRILEPROTV.RO pentru a vedea cine a castigat alegerile in orasul tau. 

Oprescu: Imi doresc sa fiti mandri de orasul vostru. Va promit inca o data ca nu o sa va dezamagesc

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, dupa anuntarea exit-poll-urilor, ca isi doreste ca bucurestenii sa fie mandri de orasul lor si ca le promite ca nu ii va dezamagi, spunandu-le ca este in primul rand victoria lor.

"Am demonstrat ca se poate", a spus Oprescu la inceputul discursului tinut la sediul sau de campanie, imediat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor. El a apreciat ca rezultatele reprezinta "un semnal de unitate".

Oprescu a mai spus ca este mandru de increderea pe care i-au acordat-o bucurestenii. El a promis ca va continua toate proiectele incepute si ca va realiza noi proiecte pentru dezvoltarea Bucurestiului. "Va promit inca o data ca nu o sa va dezamagesc", a mai spus Sorin Oprescu.

"Sunt mandru de increderea pe care bucurestenii mi-o acorda, voi continua toate proiectele incepute, voi initia multe altele noi", a spus Oprescu. El le-a promis votantilor sai ca nu-i va dezamagi si si-a luat angajamentul ca va fi un primar pentru toti bucurestenii, nu doar pentru cei care l-au votat.

Ponta: Este un moment istoric - USL a scos PDL din Bucuresti

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, dupa publicarea exit-poll-urilor, ca USL a scos PDL din Bucuresti, ceea ce este "un moment istoric".

Potrivit premierului, rezultatele dovedesc foarte clar ca USL, in timp, indiferent de contestari sau atacuri, s-a dovedit ca este o alianta politica in care romanii isi pun cea mai mare incredere.

"Impreuna, USL am scos PDL din Bucuresti, si e un moment istoric", a spus Ponta.

Antonescu: Am demonstrat ca suntem uniti. Nu comentez despre adversari, vorbesc rezultatele

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca reprezentantii USL au demonstrat ca sunt uniti, iar acum iau act de increderea romanilor si ca nu doreste sa comenteze nimic despre adversarii politici, deoarece rezultatele vorbesc de la sine.

"Am demonstrat ca suntem uniti", a spus Antonescu la inceputul declaratiei tinute alaturi de Victor Ponta si Daniel Constantin, la sediul USL.

Liderul PNL a adaugat ca reprezentantii USL iau act de increderea oamenilor si vor face tot ce pot pentru a raspunde asteptarilor si sperantelor acestora.

"Nu vreau sa comentez nimic despre adversarii politici, rezultatele vorbesc de la sine", a mai spus Crin Antonescu.

El a facut apel la toti reprezentantii USL din sectiile de votare sa nu se lase cuprinsi de euforia exit-poll-urilor si sa-si faca datoria pana la capat.