Raluca Seucan a precizat ca politistii au gasit la perchezitiile domiciliare zeci de tone de motorina, in garaje si locuri special amenajate.

Ea a mai spus ca armele gasite la perchezitii ar fi detinute legal, dar acestea nu ar fi fost pastrate corespunzator.

Anchetatorii au dus la audieri aproximativ 90 la suta dintre cele 241 de persoane cautate, a spus Raluca Seucan, precizand ca printre acestea sunt suspecti de furturi de combustibil, complici, tainuitori si martori.

Persoanele ridicate in urma perchezitiilor vor fi audiate, duminica, la Parchetul Tribunalului Dambovita si IPJ Dambovita.

"Au fost gasite si arme detinute legal, dar care nu erau pastrate corespuzator, potrivit legii, au fost gasite zeci de tone de produse petroliere, motorina si titei, care au fost ridicate de la domiciliile suspectilor, au fost verificate si sase societati comerciale, si de aici a fost ridicata marfa si inscrisuri, documente. Au fost ridicate sume importante in lei si valuta. Suspectii au fost dusi aproape toti la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita si IPJ Dambovita pentru audieri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan.

Surse judiciare sustin ca in reteaua de suspecti ar fi implicati si cinci politisti, unii dintre ei de Postul de politie Cornesti (Dambovita), un pompier si un jandarm.

Perchezitiile au fost facute la 233 de adrese din Bucuresti si judetele Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Constanta, Giurgiu si Ialomita, fiind verificate si sase societati comerciale, a precizat Politia Romana intr-un comuniat de presa.

Cauza in care se fac perchezitiile este instrumentata de Serviciul de Ordine Publica din IPJ Dambovita, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dambovita si vizeaza probarea activitatii infractionale a mai multor suspecti de furturi de produse petroliere din rafinarii si aeroporturile internationale "Henri Coanda" si "Aurel Vlaicu" Bucuresti, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La actiune au participat peste 1.000 de politisti din cadrul IGPR, Politia Capitalei si IPJ Arges, Ialomita, Giurgiu, Ilfov, Constanta, Buzau și Dambovita, care au folosit peste 600 de autospeciale.

De asemenea, monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviatiei din Ministerul Afacerilor Interne.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, Departamentului de Informatii si Protectie Interna din MAI si al Serviciului Roman de Informatii.