Politistii au facut luni 11 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, printre care si la LPF, fiind vizate sapte persoane. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii un comunicat cu detalii in care precizeaza ca in acest dosar s-a inceput urmarirea penala pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani. 

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale", arata PTB. 

Fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, dar si alte sase persoane au fost aduse la Politia Capitalei, pentru audieri in acest dosar. Toti cei sapte au fost ridicati si adusi in baza mandatelor emise in dosar. 

Contactat de Mediafax, Dumitru Dragomir a confirmat ca anchetatorii au perchezitionat si casa lui, precizand ca nu i-au spus ce cautau.  "Da, domne', au fost dimineata, acum au plecat. Nu stiu de unde erau, de la Politie, si nici nu mi-au spus ce cautau", a afirmat Dragomir. 

Intrebat daca i s-a solicitat vreun document pe care il avea la domiciliu, Dragomir a raspuns: "Mi-au cerut o gagica de 18 ani, dar n-am avut de unde sa le dau". 

Actiunile anchetatorilor au fost facute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.