''Iar banii nu-i vom atrage doar din fonduri europene'', puncteaza edilul, care intentioneaza sa construiasca un buget inclusiv cu bani de la sectoare.

La capitolul realizari, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a tinut sa bifeze in primul rand Pasajul Pipera. Inaugurat in aprilie anul trecut, dupa o investitie de 32 de milioane de euro, are 1 kilometru jumatate lungime si 34 de metri latime. Le-a facut viata mai usoara soferilor care trebuie sa traverseze nordul Capitalei.

Nu uita insa nici de Arena Nationala, chit ca in acest caz "panglica" a fost taiata totusi in septembrie 2011. Complexul a costat 200 de milioane de euro.

Iar investitiile continua, spre disperarea celor care s-au saturat de vesnicul santier numit Bucuresti. Vor incepe lucrarile la cel putin trei pasaje subterane, intre care unul la Casa Presei, iar altul la Piata Sudului.

De departe, cea mai spectaculoasa lucrare, va fi cea care va trece pe sub Palatul Parlamentului. Deocamdata, proiectul s-a blocat in gardul Casei Poporului, care ar trebui demolat pe alocuri. Tot la capitolul planuri intra si o sala polivalenta de 12.000 de locuri care va fi ridicata in parcul Lia Manoliu.

Sorin Oprescu se gandeste sa atraga aceasta suma din fonduri europene, dar si de la primariile de sector, asa cum a anuntat in emisiunea "Dupa 20 de ani".

Lucrarile vor viza si realizarea unor noi parcaje subterane si supraterane. 254 de locuri ar trebui sa apara in Dorobanti, 1.400 in zona Garii de Nord si alte 600 in piata Charles de Gaulle.