Oprescu a spus ca Jocurile Olimpice la Bucuresti reprezinta "un vis realizabil", edilul sef comparand aceasta idee cu proiectul Stadionului "Lia Manoliu", despre realizarea caruia nimeni nu credea in urma cu doi ani si care acum este in faza de finalizare.

"Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman mi-a confirmat ca ideea de a organiza Jocurile Olimpice la Bucuresti este viabila si ne putem depune candidatura pentru asa ceva. Prin dezvoltarea infrastructurii orasului, prin promovarea sa ca punct turistic si prin crearea de noi locuri de munca nu facem altceva decat sa dezvoltam un oras care merita sa fie cunoscut in lumea larga", a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Stadionul "Lia Manoliu", care este realizat in proportie de 90%, va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna intai.

Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 cai de acces.

Valoarea totala a contractului pentru stadion este de aproximativ 500 de milioane de lei, din care, pana la sfarsitul anului 2009 s-au platit 203 milioane de lei.