"Exista premisele cresterii preturilor la energia termica si biletele pentru transportul in comun, in urma liberalizarii preturilor la energia electrica si gazele naturale", a spus Sorin Oprescu, informeaza Mediafax.

Edilul a explicat ca, "intr-o prima etapa", municipalitatea a luat masurile necesare pentru ca acestea sa nu creasca, precizand insa ca, daca tarifele la curent electric si gaze "vor creste aberant", pretul energiei termice si cel al calatoriilor cu transportul in comun de suprafata ar putea creste.

"Chiar daca acestea (preturile la energie electrica si la gaze naturale - n.r.) vor creste intr-o prima etapa, ne-am luat masurile, atat cat am putut sa le luam, pentru a putea proteja populatia de o eventuala crestere. Cel putin in prima etapa, suntem pregatiti, insa, daca aceste preturi vor creste aberant, si tarifele la energia termica si biletele RATB ar putea creste", a adaugat Oprescu.

Primarul general a mai precizat, referitor la tariful energiei termice din Capitala, ca municipalitatea este, deocamdata, in proces de "absorbtie" a ELCEN de catre RADET, iar modernizarea acestei regii va duce la optimizarea pretului.

In prezent, in Capitala, gigacaloria are un cost de productie de 328 de lei, din care bucurestenii platesc doar 169,88 de lei, diferenta fiind subventie acoperita de municipalitate.

O calatorie RATB costa 1,3 lei, iar un abonament lunar valabil pe toate liniile, 50 de lei.