Aflata in mijlocul campului, la kilometri departare de orice urma de civilizatie, in localitatea Alexandru Ioan Cuza din Calarasi echipa Stirilor ProTV a ajuns pe drumurile de tractor dintre miristi. Doar ruinele bisericii mai stau marturie ca localitatea a existat cu adevarat.

Localitatea Alexandru Ioan Cuza a fost infiintata in 1921 de mocanii veniti din Dambovita si de la Campulung Muscel. Erau peste 100 de familii aici. Cu toate acestea, la 30 de ani de la desfiintarea fizica a localitatii, ea inca mai apare in statisticile oficiale, desi doar o biserica e tot ce a mai ramas din ea.

Oamenii locului isi amintesc ca satul a fost ras de pe fata pamantului de inundatiile din 1975. Astazi doar caprioarele mai viziteaza "satul-fantoma", iar avioanele moderne ii deranjeaza linistea.

Numai in judetul Calarasi gasim cinci din cele 126 de localitati parasite ale Romaniei. Unele mai au cate-o casa de acum un secol, ramasa prada vremii. In altele s-a gasit urme de viata, cum ar fi o baraca in care pare ca a locuit cineva. Peisajul este insa unul straniu..

Din localitatea Valea Seaca a mai ramas astazi doar drumul. Domnul Cristache isi aminteste ca satul a disparut acum 40 de ani, cand oamenii au decis sa se mute in satul vecin, pentru ca acela fusese electrificat si al lor nu. Nu stie insa ca localitatea inca nu a fost stearsa din evidente.

Culmea este ca aceste localitati figureaza ca sunt administrate, au coduri postale, terenurile de pe teritoriul lor ar trebui sa fie in spatiul intravilan si incarca inutil administratia si asa plina de birocratie. Din nepasare ori din lipsa de miza, autoritatile nu le-au radiat din listele oficiale.

Proiectul care vrea sa faca ordine in datele Romaniei este deschis pe Facebook pentru oricine poate da informatii despre aceste locuri disparute.