Attila Korodi a fost prezent, miercuri, la Romexpo, la deschiderea Romenvirotec - expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului.

"Din punct de vedere al pietei tehnologiilor in domeniul protectiei mediului n-au fost evolutii spectaculoase in ultimii doi ani de zile. (...) Eu cred ca rolul Ministerului Mediului este acela ca, prin legislatie, prin programe investitionale, prin programe de finantare adresate partenerilor nostri - cetateni romani, administratii publice locale sau companii private - sa largim spatiul in care puteti sa va desfasurati activitatea", le-a transmis ministrul participantilor la expozitie, potrivit Mediafax.

El a precizat ca Administratia Fondului de Mediu (AFM) este "veriga cea mai importanta" prin care institutia pe care o conduce poate aduce mai aproape de cetateni si administratii publice tehnologii de mediu.

"Doresc ca programul Casa Verde sa reinceapa (...) si zeci de mii de familii din Romania sa poata spune ca, da, nu numai din punct de vedere a constrangerilor legislative, dar si din punct de vedere al avantajelor provenite din utilizarea acestor tehnologii, putem sa spunem ca facem pasi", a spus Korodi. El a mai spus ca, tot prin AFM, exista posibilitatea de a interveni, respectand legislatia in domeniul ajutorului de stat, si in alte domenii, precum industria care utilizeaza deseuri reciclabile.

"Adica, vom incepe anul acesta programe de finantare pentru cateva tipuri de deseuri si capacitati de prelucrare a acestora ca sa putem sa spunem ca nu numai colectarea selectiva la nivel national este finantata cu miliarde de euro din Programul Operational Sectorial de Mediu, dar exista si o industrie capabila care sa preia toate deseurile, sa le recicleze, sa le valorifice", a declarat Korodi.

Expozitia Romenvirotec, ajunsa la cea de-a 21-a editie, se desfasoara pana sambata la Romexpo.

Programul Casa Verde presupune acordarea de finantari pentru persoane fizice si juridice pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Programul desfasurat de AFM a avut doua sesiuni de finantare, in 2010 si 2011.