Proprietarul unei astfel de clinici, un tanar de 27 de ani, s-a gandit de doua ori inainte sa investeasca la tara, insa la un an de zile de la inagurare nu regreta decizia luata. Clinia sa se afla in comuna Cumpana din judetul Constanta.

"Suntem foarte multi colegi care desfasuram aceasta activitate in oras, iar in mediul rural nu toata lumea beneficiaza de servicii moderne. Probleme dentare sunt si la sat si la oras, iar la comuna preturile percepute sunt mai mici”, spune Cosmin Ciolacu, proprietarul clinicii.

Ideea fondatorului s-a dovedit stralucita. Investitia de cateva zeci de mii de euro va fi recuperata relativ repede.

Treaba a inceput sa mearga, in momentul de fata este satisfacator din punct de vedere al activitatii si al numarului de pacienti. In unele zile avem chiar si 15 pacienti pe zi”, spune medicul stomatolog Sebastian Antoniu.

Si la Apahida, in Cluj gasim o clinica privata, cu sapte specializari: stomatologie, dermatologie, servicii de ecografie, medicina muncii, reflexoterapie si medicina de familie. Familia Behnaz a investit aici 100.000 de euro.

"E mult mai bine ca avem aici si ca nu mai trebuie sa mergem pana la Cluj. Daca vrem o reteta un consult, venim aici aproape de casa. Inainte mergeam in sat, avea program si acolo, dar nu tot timpul”, explica un batran.

"In primul rand ne-am gandit la nevoile oamenilor de aici. Medicii care vin aici sunt din Cluj. Am reusit sa formam o echipa care sa gandeasca ca noi, sa ii ajutam pe altii care au o situatie cu un nivel mai jos", afirmat medicul dermatolog Khazaei Behnaz.

Pacientii sunt multumiti si pentru ca tarifele sunt cu mult sub cele de la oras. Pentru anumite specializari, clinica are contract cu casa de asigurari, iar consultul poate fi gratuit.