Anuntul privind protestele personalului medico-sanitar a fost facut, miercuri, de presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, care a spus ca vorbeste in numele tuturor organizatiilor profesionale din sistem.

Medicii reclama, in primul rand, salariile mici - echivalentul a 200 de euro pe luna pentru un rezident si, respectiv, 500 de euro in cazul unui specialist.

Personalul din Sanatate se plange si de conditiile de lucru, dar si de modul in care este tratat de catre autoritati si chiar de catre unii pacienti.

"Lunile de vara nu vor fi de vacanta", a subliniat Astarastoae, potrivit caruia calendarul protestelor va include marsuri, greve si chiar demisii in bloc, daca nu sunt rezolvate problemele.

Potrivit lui Astarastoae, in perioada urmatoare, vor avea loc consultari in teritoriu, cu privire la stabilirea calendarului protestelor.

Presedintele CMR a tinut sa sublinieze ca, deocamdata, nu este nimic cert, tinand cont ca organizarea protestelor depinde de raspunsul autoritatilor.

"Nu este vorba despre reprosuri adresate Ministerului Sanatatii si ministrului de resort Eugen Nicolaescu, cu care avem o relatie foarte buna", a mai spus Astarastoae.