Impinsi tot de criza, hotelierii au iesit cu o noua oferta, nu cazarea pe noapte, ci cazare pe intreaga luna. Este si exemplul hotelului Caro, din Bucuresti, unitate clasificata la patru stele.  Familia Lazar, proprietara complexului de hoteluri Caro Hotels din Capitala, a decis sa ofere posibilitatea locuirii in hotel pentru 590 de euro pe luna. Asadar, de la tariful de cazare de 89 de euro/noapte, oferta inchirierii ajunge la 19 euro pentru o noapte.

"Va deveni o tendinta in scurt timp, mai ales in cazul hotelurilor independente pentru ca ele sunt cel mai grav lovite de criza, iar lipsa clientilor ii impinge pe proprietari la astfel de alternative. Acum, clientul este atras de discounturi si de brand. De ce sa mearga la un hotel de care nu a auzit niciodata, cand in aceeasi bani poate sta la unul afiliat international de patru sau cinci stele?", a declarat pentru incont.ro Mircea Draghici, progect manager Departamentul Hoteluri CBRE Eurisko.

Asadar, mai multi clienti pentru hoteluri. Numai ca, odata cu aceasta metoda de atragere a clientelei, hotelurile intra pe o alta piata: cea a inchirierilor de apartamente in cartierele rezidentiale.

"Hotelurile vor concura puternic rezidentialul. Singura diferenta intre apartamentele din zona rezidentiala si camere de hotel este faptul ca primele iti ofera si bucatarie. Insa, cred ca si hotelurile se vor descurca sa vina in intampinarea clientilor cu oferte pentru restaurant, ca sa compenseze", a mai spus Draghici.

Pentru a inchiria o garsoniera intr-un bloc nou, contruit in 2009, in zona Aviatiei, trebuie sa platiti 550 de euro, adica cu 40 de euro mai putin decat daca alegeti sa stati o luna in hotel Caro, si el situat in proximitatea zonei. Totusi, pentru garsoniera, pe langa pretul chiriei se adauga utilitatile, care, in medie sunt mai mari decat acea diferenta de 40 de euro.

Totodata, inchirierea in regim hotelier a unei garsoniere de lux, pentru o perioada de 30 de zile, se face la pretul de 24 de euro/noapte, adica un total de 720 de euro, mult peste oferta hotelului familiei Lazar.