Laura Chitoiu este acuzatata de abuz in serviciu, dupa ce a intervenit ca sa asigure unei persoane un post de director general intr-o societate de asigurari.

Procurorii DNA au descins la sediul Autoritatii de Supraveghere Financiara la primele ore ale diminetii ca sa perchezitioneze birourile Laurei Chitoiu, sotia vicepremierului Daniel Chitoiu, cea care conduce Directia Avizari si pe al lui Marian Marzac, membru ASF. 

Procurorii DNA spun ca Laura Chitoiu ar fi intervenit in sustinerea unui concurs pentru ocuparea unei functii de director. Mai exact, ar fi modificat data concursului, dar si componenta comisiei de examinare, in asa fel incat postul sa fie castigat de o persoana anume. La dosarul procurorilor exista si o convorbire in acest sens intre Marian Marzac, un apropiat al omului de afaceri Ilie Carabulea, si Laura Chitoiu.

Inregistrare convorbire:

Chitoiu Laura: Pentru ca aia e o ciufuta si o nebuna si spune si peste tot si pune si niste intrebari idioate. N-are rost sa te complici cu proasta aia.

Mirzac Marian: Da. Asa si ...

Chitoiu Laura: Si i-am zis lu…. a zis ca vrea sa vina, da' o sa-i spuna lu' aia ca: domne, m-a sunat acum dimineata si nu erati aici si trebuia repede si m-am dus io. Saracu-i era frica, iti dai seama.
Mirzac Marian: Mha.
Chitoiu Laura: Si ca daca ma-ntreaba pe mine aia, sa stiu ce sa-i spun.
Mirzac Marian: Pai aia ...
Chitoiu Laura: Si zic: tu nu ma vezi pe mine? Dobitoaca aia nu ma-ntreaba nimic, ca daca ma-ntreaba, io o trosnesc imediat, io nu vorbesc cu aia. Stii?

Ina Crudu, cea pentru care ar fi intervenit Laura Chitoiu, l-a sunat apoi pe Marzac pentru a-i spune despre succesul pe care l-a avut la concurs.

Inregistrare convorbire:

Mirzac Marian: Bonjour. Ce faci, ai terminat?
Crudu Ina: Bine. Am terminat, da. Au fost super O.K. oamenii.
Mirzac Marian: Da, pai...
Crudu Ina: Da.
Crudu Ina: Au facut ce au fost...
Mirzac Marian: Sfatuiti sa faca.

Marian Mirzac, membru ASF si fost director general la Carpatica ASIG si Radu Mustatea, presedinte al Biroului de Asigurari din Romania si membru in consiliul de administratie Carpatica ASIG, sunt doi apropiati ai lui Ilie Carabulea, cel care controleaza grupul Carpatica. Cu ajutorul lor, care ar fi influentat deciziile luate la nivelul ASF, inclusiv cu ajutorul sotiei ministrului Chitoiu, spun procurorii, Ilie Carabulea, a reusit sa-si mentina pe piata compania Carpatica Asig.

Cele doua vile impozante pe care le detine Ilie Carabulea in Sibiu, dar si sediile firmelor sale au fost perchezitionate de procurori, iar la final omul de afaceri a fost ridicat de mascati si adus la Bucuresti pentru audieri.

Ilie Carabulea este un influent om de afaceri din Sibiu, unde isi au sediu 14 firme pe numele sau in dome­niile bancar, asigurări, tran­sport, imobiliare si agricultura. Cele mai importante afaceri sunt Banca Comerciala Carpatica, firma de transport Atlassib si Carpatica Asig. Ilie Carabulea ocupa in anul 2013 locul 44 in top 300 Capital.

In anul 2012 a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare tot pentru fapte de coruptie, insa a stat dupa gratii doar 6 luni.

Numele lui Carabulea este legat si de un schimb suspect de terenuri cu Agentia Domeniilor Statului care i-a cedat un milion de metri patrati in orasul Sibiu in schimbul unor terenuri extravilane imprastiate prin judet.