Infractiunile din mijloacele de transport s-au dublat. Poti suna la 112 daca esti buzunarit VIDEO
Oricat de tare ne-am dori sa protejam mediul si sa renuntam la masina in favoarea mijloacelor de transport in comun, nu avem prea multe sanse. Dincolo de aglomeratie, nu suntem protejati in autobuze si troleibuze. Acestea sunt ticsite de hoti, iar politistii confirma ca numarul infractiunilor a crescut cu suta la suta. Unii ataca sub influenta drogurilor si pot fi inarmati. Ca sa scapam de ei jandarmii fac razii peste razii.
Legea permite jandarmilor sa legitimeze orice persoana care li se pare suspecta, iar aceasta trebuie sa nu riposteze nici atunci cand acestia considera necesar sa faca o perchezitie coroprala.
Cele mai frecvente infractiuni care se petrec in mijloacele de transport in comun sunt furturile din buzunare de care se plang si multi dintre calatori. Cei care nu sunt atenti la cum isi tin geanta sau portofelul sunt cel mai expusi sa fie victima unui furt.
Un alt aspect este acela al distrugerilor din mijloacele de transport in comun. Anul acesta pagubele inregistrate de RATB sunt de peste un miliard de lei vechi.
Aproape 30% dintre calatori merg fara sa plateasca un bilet. De aceea cei de la RATB cauta solutii - pana la sfarsitul anului intentioneaza sa introduca plata calatoriei prin intermediul telefonului mobil.
Trebuie sa stiti ca daca sunati la 112 atunci cand observati o persoana suspecta intr-un autobuz sau tramvai sau va simtiti in nesiguranta, cel mai apropiat echipaj al Jandarmeriei va veni sa va acorde ajutor.
Pe acelasi subiect: