"Impozitul minim dispare de la 1 octombrie. Este o data certa. Pana la finele anului nu-l inlocuim cu nimic, dar pentru 2011 lucram la impozitul forfetar, care ar trebui sa fie introdus in ianuarie", a spus Vladescu, citat de Mediafax.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.

Impozitul minim a fost introdus in primavara anului trecut si este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in primul semestru firmele avea de platit impozite de aproape un miliarde de lei, din care s-au incasat aproape 650 de milioane, ceea ce reprezinta 65% din suma datorata.

Cele mai bune incasari s-au facut in primul trimestru, cand firmele au platit la stat peste 73% din suma datorata, in trimestrul al doilea incasarile scazand la putin peste jumatate.