Reprezentantii IMM-urilor zic ca lista impozitului forfetar ar trebui sa cuprinda firmele de tutun sau alcool
Reprezentantii firmelor mici si mijlocii sustin ca lista activitatilor pentru care s-ar putea plati impozit forfetar propusa de autoritati ar trebui completata cu domeniile in care se declara un grad mic de rentabilitate, desi inregistreaza venituri mari, precum cel petrolier, tutun sau alcool.
"La prima vedere lista cuprinde activitati pentru care nu este nevoie aplicarea acestui impozit si, de asemenea, sunt altele care lipsesc, cum ar fi cele care declara un grad mic de rentabilitate, respectiv ramura petrolului - industria chimica si petrochimica, industria alcoolului, a tutunului si in domeniul jocurilor de noroc", a declarat, vineri, intr-o conferinta, Ovidiu Nicolescu presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR).
El nu a mentionat domeniile care ar trebui excluse de pe lista, precizand ca urmeaza sa studieze in detaliu propunerea.
CNIPMMR sustine insa in continuare ca aplicarea unui astfel de impozit este inoportuna si va duce la inchiderea unui numar important de firme mici si mijlocii.
Reprezentantii Consiliului au solicitat in numeroase randuri aplicarea acestui impozit domeniilor in care nu se declara profit, desi in realitate acestea obtinut castiguri foarte mari.
Potrivit unui nou proiect al autoritatilor, transportul cu taxiuri, spalatoriile auto si interpretarea artistica se numara printre activitatile introduse intr-o lista ce cuprinde 28 de servicii pentru care se va plati impozit forfetar, fiind exclusi touroperatorii sau centrele de fitness.
De asemenea, impozitul forfetar se va aplica si pentru restaurante, firme prestatoare de servicii in alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a băuturilor, alte servicii de rezervare si asistenta turistica.
Proiectul nu precizeaza clar nivelul minim al veniturilor anuale sub care se plateste impozit forfetar, in documentul de lucru fiind specificata conditia ca veniturile sa nu depaseasca "35.000 (100.000) euro".
Mai multe despre:
#Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii#imppozit forfetar#modificari Cod Fiscal#Ovidiu Nicolescu
Pe acelasi subiect: