"Principala probleama a impozitului forfetar este ca se raporteaza la criterii subiective si nu ataca decat prin ricoseu evaziunea fiscala. Acesta trebuie insotit de masuri ferme de control", a aratat, miercuri, Duca, intr-o prezentare in cadrul unui seminar organizat de "Ziarul Financiar".

Potrivit unui proiect de lucru al Guvernului privind modificarea Codul Fiscal si introducerea impozitul forfetar, restaurantele, hotelurile, tur-operatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar.

Lista cuprinde 26 de servicii prestate populatiei.

Proiectul nu precizeaza clar nivelul minim al veniturilor anuale sub care se plateste impozit forfetar, in documentul de lucru fiind specificata conditia ca veniturile sa nu depaseasca "35.000 (100.000) euro".

Documentul mai arata ca impozitul forfetar se va declara si plati trimestrial, in suma de o patrime din impozitul forfetar anual, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza impozitul.

In cadrul prezentarii, Duca a mai aratat ca majorarea TVA ar trebui realizata cat mai curand, fiind necesara imbunatatirea incasarilor la bugetul consolidat.

"Orice intarziere in a actiona in acest domeniu ne va costa mult mai mult in viitor", a aratat Duca.

In ceea ce priveste Legea responsabilitatii fiscale, reprezentantul BDO Tax a precizat ca aceasta o noua lege care va fi ignorata, intrucat sanctiunile sunt prea mici pentru a impune respectarea ei.