IKEA reia vanzarea de chiftelute in restaurantul magazinului din Bucuresti
IKEA reia pe 3 aprilie vanzarea de chiftelute in restaurantul din cadrul magazinului din Bucuresti, produsul fiind retras de la comercializare in urma cu o luna dupa ce autoritatile din Cehia au gasit urme de carne de cal.
Masura de retragere de la vanzare a chiftelutelor a fost aplicata in 24 de tari.
"Vanzarea va fi reluata mai intai in restaurant urmand ca, in urmatoarea luna, sa oferim clientilor si chiftelute ambalate in magazinul cu delicatese suedeze (...) Chiar daca rezultatele analizelor derulate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenta carnii de cal in chiftelutele din magazinul IKEA Romania, investigatiile pe plan global au fost continuate", se arata intr-un comunicat al IKEA.
IKEA precizeaza ca a analizat productia de chiftelute impreuna cu un specialist din afara companiei si cu furnizorul din Suedia si ca rezultat a simplificat lantul de aprovizionare prin reducerea numarului de furnizori de carne si a implementat un sistem suplimentar de securitate alimentara prin adaugarea unor teste de ADN, efectuate atat asupra carnii crude, cat si asupra produsului final.
Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vandut 4,237 milioane de chiftelute la restaurantul din Bucuresti in perioada septembrie 2011 - august 2012.