Ingvar Kamprad zboara la clasa economica, chiar daca la orice ora isi poate cumpara un avion, merge cu autobuzul si prefera sa faca shopping la finalul zilei pentru a prinde reducerile si chilipirurile. 

Barbatul care a revolutionat designul interior si a devenit al cincilea cel mai bogat om de afaceri din lume nu duce deloc o viata luxoasa, desi are o proprietate la tara, in Suedia, si un domeniu in Franta.

Se spune despre el ca nu iroseste nici macar pliculetele cu sare ori piper din restaurante.

Toate acestea indica o existenta modesta pentru un om a carui companie a inregistrat un profit net anual de 3.2 miliarde lire sterline si vanzari de 27.6 miliarde in 44 de tari.

Despre Ingrad se mai spune ca a fost membru al miscarii pro-fasciste din Suedia in 1942.  Este se pare si motivul pentru care a dublat donatiile companiei sale de caritate la aproape 100 de milioane de lire sterline si si-a rugat angajatii sa-l ierte.  

Un fost asistent executiv, Johan Stenebo, a scris intr-o carte despre Kamprad ca acesta se considera un om al poporului, un fost alcoolic dislexic si usor stupid. Cu toate acestea, subliniaza Stenebo, ramane un om incredibil de clar, cu o minte ascutita, atenta la cel mai mic detaliu.

4 lucruri pe care nu le stiai despre Ikea

 - este al treilea consumator de lemn al planetei 

- in lume sunt imprimate mai multe cataloage Ikea pe an (208 milioane la ultima numaratoare) decat biblii.

- in Marea Britanie, Ikea a fost votat cel mai popular magazin

- 1 din 10 europeni a fost conceput intr-un pat Ikea