"Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat în acest an cu suma de 350 de milioane de lei, pentru achiziţia de materiale sanitare necesare, în vederea unei pregătiri cât mai bune pentru a reduce riscurile de răspândire a epidemiei de coronavirus în ţara noastră. Sunt măsuri pe care Ministerul Sănătăţii le are în pregătire. Guvernul a adoptat mai multe decizii în ultima perioadă pentru o gestionare cât mai bună a situaţiei legate de infecţia de coronavirus şi în acest moment stocurile de materiale sanitare necesare sunt suficiente. Pe de altă parte, sunt în pregătire achiziţia de noi materiale sanitare, pentru perioada următoare, pentru a fi cât mai bine pregătiţi, pentru a face faţă acestei situaţii", a precizat Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut, marți, ajungând la 29 la nivel național. Numai în București au fost anunțate încă 9 persoane cu Covid-19. 

Guvernul reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.