Guvernul lichideaza patru universitati private din Bucuresti, Iasi si Timisoara si 135 programe de studii
Patru universitati particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universitati vor fi monitorizate si 135 specializari si programe de studiu vor fi desfiintate, in baza unei hotarari aprobate in sedinta de miercuri a Guvernului, scrie Mediafax.
In urma acestei operatiuni, din totalul de 37 de universitati particulare acreditate, 4 universitati vor avea toate programele intrate in lichidare, iar 3 universitati vor fi monitorizate.
Potrivit Mediafax, institutii de invatamant superior cu toate programele intrate in lichidare in anul universotar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti, Universitatea Mihail Kogalniceanu din Iasi si Universitatea Mihai Eminescu din Timisoara.
Institutii de invatamant superior monitorizate in anul universitar 2014-2015 de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior si Ministerul Educatiei sunt Universitatea Bioterra din Bucuresti, Universitarea Romana de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea din Bucuresti si Universitatea Apollonia din Iasi.
La finele lunii iunie, Ministerul Educatiei a prezentat un proiect de hotarare care stabileste ca un numar de 33 de universitati de stat si private au cel putin o specializare sau un program de studii care intra in lichidare din anul universitar 2014-2015 si pentru care nu mai pot organiza examen de admitere.
Actul normativ aproba nomenclatorul domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare, a structurii institutiilor de invatamant superior, a domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a locatiilor geografice de desfasurare, a numarului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant si limba de predare, precum si a numarului maxim de studenti care pot fi scolarizati in anul universitar 2014 - 2015.
Conform documentului, sunt 33 de universitati, atat de stat, cat si private, care au specializari sau programe in lichidare.
Astfel, cele 33 de universitati nu mai pot organiza admitere din acest an pentru programele sau specializarile care intra in lichidare, dar studentii deja inscrisi in aceste programe isi vor putea finaliza studiile.
Mai multe despre:
#universitati#Guvern
Pe acelasi subiect: