"Am facut un protocol cu ministrul Educatiei sa scadem cifra de scolarizare pe studii superioare. Vorbesc de cifra de scolarizare la stat, unde banii sunt de la buget, ce fac universitatile private, ca parintele vrea sa-l trimita acolo sa aiba o diploma sa stea cu ea raft, e problema lui, dar banii de la buget ma intereseaza, cum se gestioneaza si atunci am facut un protocol cu domnul ministru Pricopie", a declarat Maria Grapini, joi, la Mamaia, potrivit Mediafax.

Oficialul a explicat ca trebuie sa scada cifra de scolarizare pentru studiile superioare acolo unde nu exista corespondent in piata muncii si ca trebuie dezvoltat si invatamantul dual, care imbina teoria cu practica.

"Ministerul Educatiei sa scada treptat cifra de scolarizare ca daca n-ai corespondent in piata muncii, nu mai scolarizezi la studii superioare si sa creasca cifra de scolarizare la scolile de meserii. Am crescut in acest an, daca verificati, fata de anul trecut si anii din urma, cifra de scolarizare in scolile de meserii, dar am inceput sa infiintam invatamantul dual dupa modelul german si austriac si continuam pentru ca in bazinele de industrie, unde avem cea mai mare nevoie de meserii, invatamantul dual rezolva cel mai bine problema. Adica, cu acea practica si teorie cum era pe vremea cand eram eu inginer tehnolog, deci exista acest invatamant dual”, a sustinut Grapini.

Ministrul a participat, joi, la o intalnire de lucru cu tema “Oportunitati si probleme ale IMM-urilor in contextul economic actual”, organizata de catre Federatia Patronala a Textilelor, Confectiei si Pielariei, la Mamaia.