Dan Suciu a precizat ca fondurile au fost alocate prin suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii si vor fi recuperate la prima rectificare bugetara din fondul CNAS. 

Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a aratat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, ca firma Mundipharma, companie care asigura morfina in Romania, a anuntat in urma cu trei zile ca va intra intr-un proces de reorganizare, dar ca nu vor fi probleme cu medicamentele, insa ritmul importurilor a provocat un "hiatus" in aprovizionare, creand o lipsa de medicamente care ar urma sa fie acoperita intr-un interval de 10-15 zile.

"CNAS isi exprima regretul pentru dificultatile intampinate de unii pacienti in asigurarea tratamentului recomandat. Deficitul de analgezice opioide anuntat si larg dezbatut in mass-media a fost clarificat in intregime de reprezentata pentru Romania a firmei producatoare, care afirma ca este intr-un proces de restructurare a modelului de activitate si prezenta pe piata, dar care nu va afecta prezenta medicamentelor din portofoliu pe piata Romaneasca", a declarat Lucian Duta, presedintele CNAS, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Duta, din scrisoarea pe care firma elvetiana a trimis-o la CNAS reiese ca in prezent exista comenzi si/sau importuri in derulare cu toti distribuitorii companiei, pentru toate produsele inregistrate si "in cantitati suficiente pentru a deservi necesarul de piata". 

Intr-un comunicat al CNAS se sustine totodata ca Programul National de Oncologie are asigurata finantarea ritmica si continua pentru acest an, cu valori similare anului anterior. 

Peste 10.000 de bolnavi sunt inregistrati in registru in ianuarie.